Bouwkundige tekeningen

Belang van bouwkundige tekeningen

Op zoek naar specialisten op het gebied van bouwkundige tekeningen? Wij hebben veel ervaring in het maken van bouwkundige tekeningen voor zowel nieuwbouw en renovatie. Bij het maken van een voorstel moet er altijd een tekening bij geleverd worden. Hierdoor kan er een indruk verkregen worden van hoe het gebouw en de elementen daarvan er uit zullen zien en functioneren. Een bouwkundige tekening heeft dus een multifunctionele doeleind. In alle fases van een bouwproject is een goede tekening cruciaal, bijvoorbeeld om informatie te verstrekken of om andere mensen te instrueren over hoe het gebouw er uit komt te zien. Afhankelijk van uw wensen en de doeleinden van het bouwproject kunnen wij verschillende bouwkundige tekeningen maken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bouwkundige tekeningen op verschillende niveaus

Bouwkundige tekeningen kunnen op verschillende niveaus gemaakt worden. Afhankelijk van hoe het gebouw er uit komt te zien, kunnen wij een tekening maken met plattegrond, maateenheden en secties. Dit is een van de eenvoudigste tekeningen die sowieso essentieel zijn voor het beginnen van de bouw. Andere typen bouwkundige tekeningen die veel gevraagd worden zijn bijvoorbeeld dwarsdoorsneden. Deze tekening kunt u vergelijken met een beeld van het doorsnijden van een taart. U ziet dus precies welke elementen er binnenin zitten. Ook detailtekeningen zijn belangrijk om goede instructies te kunnen geven. Hierin is zichtbaar hoe verschillende materialen samenkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opening van een raam. Wilt u helder op papier hebben hoe het elektranet er ziet? Daarvoor zijn elektrische tekeningen geschikt. Hierbij tekenen wij in detail hoe alle schakelaars en stopcontacten met elkaar communiceren. Meer weten over onze werkwijze? Neem contact op!

Bouwkundige tekeningen

Bouwkundige tekeningen helpen bij uitvoering van bouwproject

Wanneer u de beschikking heeft over een gedetailleerde bouwkundige tekening zal dit helpen om het proces vlot te laten verlopen. Als mensen niet genoeg informatie uit de tekening kunnen halen zal dit het proces belemmeren. Wanneer alle specificaties van tevoren duidelijk zijn kan er al snel tot uitvoering over worden gegaan. Met een goede bouwkundige tekening komt het proces dus goed uit de verf en is het dus een voorwaarde om het bouwen goed te laten verlopen. Doordat wij allemaal een achtergrond hebben als architect en afgestudeerd zijn op bouwkundig tekenen, bent u bij ons verzekerd van een goede bouwkundige tekening. Wilt u ons ook inschakelen als tuinarchitect of binnenhuisarchitect? Neem contact op!

Neem contact met ons op