Tuinarchitect

Tuinarchitect maakt uw droomtuin werkelijkheid

Welk beeld komt bij u op als u aan uw droomtuin denkt? Als tuinarchitect denken wij graag met u mee om uw droomtuin werkelijkheid te maken! Wij zitten al sinds 2005 in het vak en weten precies welke planten in uw tuin mooi tot hun recht komen. Voordat wij aan de slag gaan met het maken van schetsen gaan wij eerst persoonlijk met u in gesprek. Wat vindt u belangrijk in uw tuin? Van welke stijl houdt u en wilt u bijvoorbeeld een moestuin? Zodra al uw wensen helder zijn, doen wij een aantal voorstellen. Op basis daarvan kunt u feedback geven en maken wij nog een aantal aanpassingen in de schetsen. Er komen veel ontwerpbeslissingen kijken bij het maken van ontwerpplan. Als tuinarchitect loodsen wij hier u graag doorheen. Onthoud dat er geen juiste beslissingen zijn! Het allerbelangrijkste is dat u straks 100% kunt genieten van uw tuin. Dat is het doel dat wij in gedachten houden! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Tuinarchitect reikt u de juiste tools aan

Als tuinarchitect hebben wij kennis van verschillende ontwerpprincipes. Om u een beeld te geven van wat u kunt verwachten geven wij u alvast een klein inkijkje in het proces. Een van de eerste stappen is om te beslissen welke stijl het best bij u past. Net als met interieurstijlen zijn er bij tuinen ook verschillende stijlen te ontdekken. Wilt u bijvoorbeeld een Franse tuin of een informele tuin? Als u specifieke tuinwensen heeft gaan wij hier graag mee aan de slag. De stijl van uw tuin is dus eigenlijk een samensmelting van uw persoonlijkheid en uw stijl. U hoeft niet persé één consistente stijl te kiezen maar teveel verschillende stijlen zorgt voor een rommelig geheel. Wij gaan graag met u in een gesprek om uw stijl te bespreken en op basis daarvan bouwkundige tekeningen te maken voor uw tuin. Neem contact op om een afspraak te maken.

tuinarchitect

Tuinarchitect loodst u door de beslissingen heen

De stijl van uw tuin is één belangrijke pijler die wij meenemen in het ontwerpproces. Daarnaast zijn er nog een aantal elementen waar wij als tuinarchitect op focussen. Zo wordt er bepaald hoe groot bepaalde bloembedden mogen zijn om niet uit de toon te vallen. Verder wordt er gekeken hoe planten en bloemen elkaar kunnen aanvullen. Zo kan het mooi staan om siergras en cosmea bij elkaar te plaatsen zodat ze echt in het oog zullen vallen. Een ander essentieel topic bij tuinontwerp is symmetrie en evenwicht. Hierdoor wordt er een visueel evenwicht gecreëerd waarbij de tuin rust uitstraalt maar toch ook opvallend is. Wist u dat wij naast tuinarchitect ook werkzaam zijn als binnenhuisarchitect? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op